Het bestuur

Sinds de doorstart van ons koor als B-Sharp hebben we vijf enthousiaste bestuursleden, die zich hier graag voorstellen.

Gon Schiereck

Gon Schiereck

Voorzitter

Mijn roots liggen in Rotterdam, maar ik woon al sinds 1974 in Leiden. Ik ben moeder van drie en oma van acht en woon sinds 2006 samen met Frank (ook koorlid) op de Leiden-Oegstgeest-grens. Inmiddels ben ik 66 en beginnend pensionado; tot voor kort werkte ik in het zorgbeleid.

Vanaf de start van het musicalkoor in de Leidse Stadsgehoorzaal zing ik mee in dit koor. Overigens zonder enige zangervaring en ik kan ook geen noten lezen. Dat is gelukkig bij B-sharp geen bezwaar en het is zó leuk om in dit koor te zingen!  O.l.v. Robert-Jan komt steeds iets moois uit de mix van zeer ervaren koorzangers en ‘absolute beginners’ zoals ik. Sinds het voorjaar van 2022 ben ik voorzitter van het B-sharp bestuur. Dat is in dit collegiale bestuur een soort manusje-van-alles. Met elkaar krijgen we – na alles covid pauzes- de vaart en de swing weer in B-sharp.

Esther Zijnge

Esther Zijnge

Secretaris

Hallo leden van B-sharp! Middels deze weg wil ik me graag aan jullie voorstellen.
Ik ben Esther Zijnge, geboren in 1980. Ik ben werkzaam in het Alrijne Ziekenhuis als functie laborant. Ik woon samen met mijn vriend in Leiden en we hebben 2 kinderen, een meisje van 13 jaar en een jongen van 11 jaar. Ook hebben we een hele lieve poes. In mijn vrije tijd ben ik veel aan de wandel, drink ik kopjes koffie bij de buurvrouwen, verbouw ik mijn eigen groenten op de moestuin of ben ik aan het zingen.
Ik ben ontzettend trots en blij dat we een doorstart hebben gemaakt in 2020 met dit leuke koor. De afgelopen twee jaar heb ik in het koor gezongen als alt. Vorig jaar ben ik gevraagd om de stemgroep te vertegenwoordigen van het koor. Onder het mom van “zo veel tijd gaat er niet inzitten” heb ik deze nederige taak op me genomen. Maar het liep anders. Omdat we niet meer onder de vleugels van de Stadsgehoorzaal konden blijven zingen, werd mijn rol als vertegenwoordiger ineens de rol van secretaris van B-sharp Musical & More.
Als secretaris van B-sharp Musical & More zal ik me de komende periode bezig houden met de leden administratie. Als je een keer een repetitie moet missen kun je je bij mij afmelden. Daarnaast notuleer ik alles wat we in het bestuur besproken hebben.

Nicolette Snijders

Nicolette Snijders

Penningmeester

Ik ben Nicolette Snijders, 38 jaar. Ik ben geboren in Beverwijk en sinds mijn studie biologie vanaf 2000 woonachtig in Leiden. Ik heb een leuke baan als gedragsbioloog bij stichting AAP en in mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig met mijn paard, op de fiets of zingend. Muziek is er van jongs af aan in gegoten; mijn moeder, zus en ik hebben jarenlang klassiek piano gespeeld (quatre mains is mijn favoriet!) en ook zingen hoorde erbij. Tijdens mijn studententijd heb ik geregeld zangcursussen bij het LAK gevolgd en door allerlei verschillende disciplines te proberen kwam ik erachter dat ik vooral het meerstemmig samen zingen fantastisch vind. Een aantal jaar geleden ging ik op zoek naar een koor in Leiden en hoewel ik niet per se naar musical zocht werd mijn aandacht getrokken door een advertentie van het stadsgehoorzaal musicalkoor; vooral de professionele koor(bege)leiding maakte het dat ik het graag wilde proberen. En daar heb ik geen spijt van gekregen! Een hele fijne dirigent en pianiste om mee samen te werken en enthousiaste koorleden maakte het dat ik me halverwege 2020 heb opgegeven als vrijwilliger voor het bestuur van dit mooie koor. Op naar vele jaren zangplezier met B-Sharp!

Susanne Brown

Susanne Brown

Algemeen bestuurslid

Ik ben Susanne Brown, op moment van schrijven 38 jaar oud en wonend in Leiden met mijn man en twee katten. Ik ben zowel Schots als Nederlands. Ik had geen enkele zangervaring toen ik in september 2021 voor het eerst bij B-Sharp kwam kijken, maar na één repetitie was ik direct verkocht. Dat we begonnen met een Disney-liedje hielp daar vast in mee. 😉 Ik ervaar zo veel plezier van dit koor dat ik nu in het bestuur zit en via social media zoveel mogelijk andere mensen ook probeer te wijzen op hoe leuk het is!

Ron Goedman

Ron Goedman

Algemeen bestuurslid

Hallo, ik ben Ron Goedman. Kom oorspronkelijk uit Den Haag maar woon al sinds 1989 in Leiden (heb tussendoor nog wel 5 jaar in Ierland gewoond). Ik werk als analist bij een Amerikaans softwarebedrijf, dat recentelijk is overgenomen door Siemens.
Ik zing sinds 1996 als bas in een koor. Heb in meerdere gemengde koren gezongen maar ben gek op musicals dus toen er in Leiden een musicalkoor opgericht werd, besloot ik hier lid van te worden.
Bij B-Sharp ga ik de externe communicatie verzorgen, dus afspraken met het Dorpscentrum, maar in de toekomst ook met zalen waar we willen gaan optreden en eventueel ook met solisten en muzikanten die we hierbij gaan betrekken.